במה חשוב להשתמש במהלך טיפול אינויזליין Invisalign

גם אם כבר התחלתם טיפול באמצעות קשתיות (פלטות) שקופות או אם אתם עדיין מתלבטים, הנה רשימה של אקססוריז (עזרים) שכדאי להשתמש בהם במהלך הטיפול…

1. שעווה אורתודונטית

למרות שמערכת אינויזליין חלקה ונוחה יותר בפה ביחס לסמכים (קוביות), יכולים להיות לעיתים אלמנטים שמפריעים בפה ומגרים את הרקמות. לשם כך יש להשתמש בשעווה אורתודונטית שתסופק לכם ע"י האורתודונט שלכם. השתמשו בה בתקופה שבה הרקמות מסתגלות למכשיר.

2. מסיר קשתיות

הקשתיות מותאמות היטב לשיניים ולattachments שהאורתודונט הדביק לכם בפגישה הראשונה. לכן, ההוצאה של הקשתית יכולה להיות די קשה. לשם כך, ניתן להשתמש במסירי קשתיות – אלו הם מקלות קטנים עם קרס בקצה, המסייעים להוציא את הקשתית מהשיניים. גם אם אתן מטפחות ציפרניים ארוכות ומפחדות שהן תישברנה – מומלץ להשתמש בזה…

3. נשכנים

בימים הראשונים הקשתית לא מותאמת באופן מושלם לשיניים (על מנת שתגרום לתזוזתן) ולכן, על מנת להגביר את יעילות הקשתית, מומלץ מספר פעמים ביום ולמשך כמה דקות, להשתמש בנשכנים ולנשוך עליהם במספר מקומות על פני קשת השיניים.

4. קיסמים/חוטים דנטליים

ההגיינה האוראלית חשובה מאד במהלך הטיפול, גם לצורך שמירה על בריאות השיניים וגם לצורך שמירה על נראות הקשתיות. לשם כך, יש להסיר שאריות מזון לאחר כל ארוחה באמצעות קיסמים/חוטים דנטליים.

אקססוריז לאינויזליין Invisalign!

5. ערכת ניקוי וצחצוח ניידת – 
עליכם לשמור לא רק על השיניים נקיות בזמן הטיפול אלא גם על הקשתיות. לכן, את כל האמצעים והתכשירים (מברשת שיניים, משחת שיניים, נשכנים, מסירי קשתיות, חומרי/אמצעי ניקוי לקשתיות) מומלץ לשאת אתכם כל העת בערכה קטנה ויעילה.

6. מטליות/ספריי לניקוי הקשתיות –
אי שמירה על נקיונן יגרום לקשתיות לאבד את שקיפותן, להצהיב ולהריח לא טוב. לשם שמירה על נקיונן קיימים מגבונים/תרסיסים המיועדים לכך. במקרה הכי גרוע יש לזכור שמחליפים את הקשתית בכל שבוע/שבועיים…

7. קופסא לאחסון הקשתיות – 
כאמור, יש להסיר את הקשתיות בזמן האוכל והצחצוח. מכיוון שהקשתיות הן שקופות, אם תניחו אותן בצד ותשכחו מהן, סיכוי גבוה שמישהו יגרום לאובדנן מכיוון שלא יראה אותן. כבר היו לי מטופלים ש:

שכחו את הקשתיות על המגש של מקדונלדס….

השאירו את הקשתיות על הכיור והעוזרת "ניגבה אותן"…

השאירו קשתיות והכלב לעס אותן (כלבים משום מה מאד אוהבים אותן…)

לכן, אם הסרתם את הקשתיות, יש לאחסנן אך ורק בקופסא המיועדת לכך למניעת אובדן.

8. פצירה – 

אם במקרה יש לכם פינה חדה באחת הקשתיות שדוקרת אתכם ופוצעת את הרקמה, ניתן להשתמש בפצירה על מנת לשייף ולהחליק אותה. זה יחסוף לכם את הטרחה של להגיע שוב אל האורתודונט שלכם שיעשה זאת באמצעות המכשור שלו.

טיפים נוספים לשמירה על נקיון הקשתיות:

– יש לצחצח שיניים ולנקות את הקשתיות בכל בוקר ובכל ערב!

– לצורך מניעת הצטברות לכלוך ואבנית על הקשתיות, יש לשטוף אותן במים זורמים בכל פעם שהן מוצאות מהפה. ניתן אפילו לצחצח את השקתיות באמצעות מבקשת רכה וסבון אנטי-בקטריאלי.

– ניתן להשרות את הקשתיות בנוזל להשריית תותבות לצורך קבלת נקיון מקסימלי. לאחר ההשריה ניתן להשתמש במברשת רכה (נוספת) לסילוק שאריות.

– יש לצחצח ולנקות בין השיניים לפני שמרכיבים את הקשתיות. חוסר הקפדה על כך יכולה לגרום להיווצרות נגעי עששת (חורים בשיניים) ולדלקות חניכיים.

– אין להשאיר את הקשתיות ללא השגחה מחוץ לקופסא הייעודית שלהן.

אורטודנט מומחה